HOLMLIA I NM-FINAL !! =)


Kan inte fatta att det är 25;te mars redan. Nån som kan ? Våren börjar iaf smyga på så smått, men det är alldeles för mycke snö kvar än, å idag är det lite kallare igen också, å så blåser det storm...

Igår vann mitt kära HOLMLIA den fjärde semifinalen mot Sveiva och är nu klara för NM-FINAL den 10 april. Det är så himla himla kul, å jag önskar verkligen att jag hade fått vara med dom å spela... Men nu ser det annorlunda ut, men jag kunde ändå inte vara gladare. De är sååå värda detta. På finalen ska jag iaf vara med å hejja som en tok !! Uj va spännande !!
Gillar den här bilden som Thomas tog när de/vi vann andra semifinalen =)Efter att jag varit med gamla söta farmor till tandläkaren igår morse så åkte jag, pappa å Elin till Gapern å kollade läget. Vi grillade korv å skottade snö. Korvgrillningen var trevligast =) Gapern är allt bra fint, men bättre är det på sommaren med alla fästingar, gråmonker å spyflugor. Mycke bättre än snö =)

Färjestad vann andra raka semin igår också. Satt långt inne, men det gick igår också.

Nu ska jag fixa lite brädor, å kanske beställa lite från HM... Ikväll ska jag mysa med Erica. Det var inte igår det !! =) Trevligt ska det bli.
Imorn blir jag nog med syrran på Barnmässan i Kstad.

Nu kom posten.
Glad Post på er =)


är vi alla mesar !?


Haltar runt idag... Gjorde mej ett försök att gå till postlådan på fömiddan, men jag insåg ganska snabbt att det var omöjligt. Halt, is, snö å ett nyopererat knä. Kanske inte de bästa kombinationerna,, så posten fick snällt ligga kvar i lådan.
Annars då !? Fortfarande lite sur på att de inte kunde ha gjort en magnetröntgen på mej när jag bad om det, ist fick jag ju gå på en vanlig röntgen - "för så fungerar landstingets system". Då hade jag kanske fått ordning på korsbandet igår redan...
Sov mindre bra inatt. Svårt i vändningarna, å när jag väl vaknade så började jag ju snurra runt som en tok. Cocco.

Alla borde förresten lyssna på Chris Medinas låt What Are Words. Finns på youtube. Å när man lyssnar till texten å ser på filmen till så kanske man inte ska klaga så mycke mer sen. Å inte gnälla över ett korsband kanske...
Å Chris är en riktig man han. En underbar man, utifrån låten iaf, å det är det enda jag kan gå efter här. Han ställer upp, å ger inte upp. Han förmedlar nåt otroligt starkt med låten, nåt som verkligen träffar en.
Jag är trött på bekväma människor som tror att allt blir som man tänkt sig, å blir det inte det så ger man upp. Vågar någon att stå upp mot en motgång ? Eller är vi alla mesar å tar den lättaste och bekvämaste vägen ut...!?
Kanske borde man ge livet å kärleken en extra chans !? 

Idag ska jag hejja fram Färjestad till seger i första semifinalmatchen, å genom det hejjar jag även fram mitt fina HOLMLIA som jag hoppas tar tredje och avgörande vinster i semifinalserien mot Sveiva !!
HEJJA HEJJA !!


"What are words
 if you really don´t mean them
 when you say them?"


från menisk till korsband =( 5 veckor till flera månader...


Idag var det dagen D, dagen D då jag skulle operera bort mina knäproblem och bli fit for fight inom 5 veckor. För det var menisken som var trasig va !? Eller nej, det var inge fel alls på mitt knä...!?

Gubbe 1, norsk, kunning inom idrottsmedicin m.m.;
"Jag har aldrig fel på detta, med 99 % säkerhet kan jag säga dej att din menisk är skadad. Vi kör lite ström i ett par veckor, å sen ska du se att det blir bättre. Det kommer läka av sig själv."
Gubbe 2, svensk, idrottsläkare och ortopeddoktor;
"Jo, du har ett stabilt knä. Inget tyder på nån korsbandsskada eller nåt sånt. Det är helt klart menisken som fått sig en smäll. Det fixas på en titthålsoperation å sen är du igång igen."
Gubbe 3, svensk(grek), överläkare ortopedmottagning;
"Nej, ditt knä är stabilt. Jag känner ingen ostabilitet alls. Menisken är det nog inte, för det gör inte ont när jag trycker här... Det är nog inget fel på ditt knä. Men vill du verkligen ha en titthålsoperation så får jag väl skicka en remiss då... suck."

Fjärde gången gillt, titthålsoperationens dag. Idag skulle allt läggas på bordet. Är det inbillning eller menisken, det var frågan !? Narkosen gick bra, somnade innan de ens gett mej sömnmedlet tror jag. hehe. Vaknade upp helt groggy, en sköterska börjar prata om korsbandet. Jag försöker mumla fram nåt, men fattar typ inte något. Efter nån timme kommer läkaren, som närmare bestämt är "gubbe 3", mr Överläkare. -"Jag gjorde inget med din menisk, det var inget fel på den. Men ist tog jag bort massa trasigt korsband som hade rullat ihop sej mitt på knät. Ditt korsband var i stort sett helt av, förutom att det satt ihop i några tunna tunna trådar. Vi gör ingen operation på det nu, utan du får träna rehab hos sjukgymnast, och se hur det går med knät framöver. Korsbandet kommer troligtvis inte hålla om du tränar mycke, men många kan ändå leva ett normalt liv med lite träning med det lilla du har kvar av korsbandet. I innebandy kommer det inte hålla."

Tjoho,, så gick denna dag. Fit for fight inom 5 veckor ? Skulle inte tro det va... Känner på mej att detta kan ta några månader minsann, 1 år kanske !?
Nu simmar knäskålen runt i massa vätska där inne, å det låter som när det kurrar rejält i någons mage... Intressant. Ointressant.

Soffläge resten av kvällen. 

mannen i mitt liv !?


Woow,, va fort det gick !! Beställde min nya kompis på tisdag runt lunch, idag fick jag redan hämta ut han på posten. Var som en lite unge som väntar på julklappar, men glädjen förvandlades fort till förtvivlan... Hur fan ska jag klara detta? Är jag verkligen redo för en ny relation? Jag och K610i har ju haft många bra stunder, vet att vi tagir några pauser då å då, kärlek på distans kan va lite jobbigt ibland, men jag glömmer aldrig den kärlek som uppstod första gången vid träffades där bland hyllorna på expert. Men ibland måste man glömma å gå vidare,, vi hade det ju inte så jättebra på slutet... Ibland när jag försökte prata i dej så blev du helt svart i ögonen, och jag fick vänta några minuter innan du var dej själv igen. Det kändes inte alltid så bra.
Men nu då, nu skulle han komma, mannen i mitt liv. Inte vidare lång som jag egentligen hade tänkt mej, men smal, fin och vältränad, fast för bred. Dock visade han med en gång att han hade en egen vilja, och att det inte är så lätt med nya relationer... Å tack, det vet jag ju också. Ett tag tänkte jag ge upp, ganska direkt faktiskt, kände att vår smekmånad endast gällde när han låg där opåsatt och glänste... Men eftersom jag inte är den som ger upp, så tänkte jag faktiskt inte göra det denna gången heller. Man måste kämpa, visserligen är man ofta två om det, men eftersom han trots allt var ganska svag när jag väl kom honom in på skalet, så kände jag till slut att jag kunde ta kommandot. Tror vi ska komma bra överens, jag och min nya iPhone.Den riktiga mannen i mitt liv är alltså fortfarande välkommen att hälsa på mej =) De säger att man blir beroende av iPhone, men jag tror tyvärr inte att han lever upp till alla mina förväntningar och kan tillgodose alla mina behov. Hoho.

Holmlia vann första semifinalen av 5 mot Sveiva idag !! Underbart !! Jag glädjs verkligen med dom.
Å nu har jag fått tid för min op. Kl 8.30 på måndag får ni gärna tänka på mej. Å vaknar jag inte efter att ha blivit sövd, så lova att ta hand om mr. iPhone <3

Blääk,, trött nu. Ska synkronisera lite först tror jag !?


inte sjuk tack !!


Lenny kräktes hela natten till igår, å Asta fick feber igår kväll och är hemma från jobbet idag...
Gaah,, jag äter vitpepparkorn, använder plasthandskar och spritar händerna å allt som kommer i min väg. Jag får inte bli ju sjuk nu. Operation om 5 dagar ju, och som jag har väntat på den...
Det är dock cirkus i min mage nu, men jag hoppas det bara beror på nervositet över att bli sjuk, och inte att jag är på väg att bli sjuk...
Så håll tummarna för mig folket !!

Ge mej några plusgrader till, sen ska jag spendera resten av dagen ute i solen med FRISK LUFT !!


om en vecka...


Ny vecka, igen. Måndag, å en vecka kvar till operation. Längtar faktiskt, så jag kan få lite ordning på mitt liv iaf. Öka takten till nästa måndag alltså.

Helgen var ok. Träffade mitt älskade ägg på lördan, sen hängde jag största delen med syrran å Elin. Klippte Elin, å hon blev jättefin min sötnöt. Igår var vi på barnbio i Karlstad - Var inte rädd Långa farbrorn. Å lite shopping blev, men oj va duktig jag blivit. Skulle ha kunnat handla kläder för flera tusen, bara för att, men ett klädesplagg var det enda jag hade med hem till mej själv. Stort va !? =)

I torsdas var jag ju till Trollhättan. Intervju å handlagstest på en frisörskola. Fick veta med en gång att jag kom in på skolan, och det känns ju bra. Men då är det ju det här med pengar... Jag hatar pengar,, speciellt när man inte har några att prata om. Men på fredan startade jag ett konto på svenska spel. Det är där jag ska bli rik nu !! =)
Om ingen vill bli min privata sponsor !? Bidrag mottages tacksamt.

Mitt kära Holmlia lyckades knipa en semifinalsplats under helgen också. Å final har jag bestämt att det ska bli i år. Dock blir det Sveiva i semin, vilket kan bli riktigt hårt. Men eftersom det ska bli guld i år så måste Sveiva slås, så varför inte göra det i semin redan !? Hejja tjejer.

Hade hoppats på mer sol idag, men det kanske kommer !?
Juni har vårkänslor och skulle kunna göra vad som helst för att få springa ute, om snön bara ville försvinna nån gång...


GULD och 90 år.


Imorn fyller farfar 90 år. Han är inte purung längre killen, men han är iaf världens bästa farfar. Åren har självklart tagit ut sin rätt, kanske för att jag alltid sminkade han å satte toffsar å hårspännen i hans hår här jag var liten =)
Idag hade vi iaf kalas för honom. Ca. 25 personer, allt mellan 2 månader till 90 år, var där å firade med tårta, kakor, sång å rödtjut. Jag tror det uppskattades av alla faktiskt =)

Å världens duktigaste Holmliatjejer spelade sista matchen idag, å vann, vilket ledde till serieseger !! Härligt med lite guld =) Ledsen för att jag inte kunde närvara, å framförallt att jag inte kunde vara med å spela själv. Men när slutspelet drar igång ska jag iaf vara med å stötta å hejja !! Fira ordentligt idag nu brudar !! =)

Imorn hoppas jag att Täby vinner över Kais Mora !! Hjälp mej med det Lorten. Å så ska jag åka ner till stan å se när Karlstadflickorna också spelar en mycket viktig match.

Nu - soffhäng. Antagligen "andra chansen".
Trevlig lördag folkens.


investering i mej själv ?


Ibland är jag hård som sten, å ibland lika rinnande som sockerkakssmet !! Idag tror jag det är något mittemellan... Å det är väl helt ok ändå.

Ska strax fixa till en bräda jag fått på beställning. Men sen måste jag ut å såga mer brädor å måla. Jag har ju iofs några mer beställningar att fixa... Förlåt om folk får vänta, men det går upp å ner i mitt pysslande. Ena dagen brädor, andra dagen stickning =) Å nu är det ju massa skidor att kolla på på TV också. Kl 13 är det dags igen, å då sitter jag bänkad för att se Svenskarna köra hem lite medaljer. Jo tack !!

Igår fick jag ett trevligt samtal, från en mycket mycket trevlig man. Jag gillade det han hade att säga, fast först måste jag få lite pengar !? Fast på tal om lån å investeringar... Vad fan ska man investera i om jag inte ska investera i sig själv ?

kockelimock