Lussssssekatter - mjauuuuu

Börjar med att tacka för kommentarerna jag fått. Inte så jättemånga direkt... Men tack till er iaf. Alltid kul,, å fortsätt gärna !!

Idag var 3 klasskömpisar sjuka. Tomt som ögat idag, å ni var saknade. Se till att bli friska fort å kom tillbaka :-) Men vi 5 som var där jobbade på bra, å imorn klipper vi vidare. Fullbokat ända fram till jul på salongen, men jag jobbar gärna extra !? ;-) *blinkblink*

Jag är sugen på lussekatter nu. Grymt sugen !! Det får att bli bakning inom kort. Å så har vi 1 kg pepparkaksdeg i kylen. Kanske måste införskaffa nån mer form bara. Jag gillert !! =)


Första advent !!?

Godmorgon söndag ! Första advent i all ära, men regn, blåst å alldeles för många plusgrader ? Inte okej. Jag är en sommartjej, men när det ändå är vinter så tycker jag fasen att det ska va minusgrader å snö ! Så vädergudarna - skärp till er nu !

Igår hängde jag med Jenniesarna. Hoppade runt på stan, färgade hår å på kvällen drog vi iväg på fest. "Kryckan" körde bil ! Hade iaf riktigt kul på förfesten, å funderar nästan på om det verkligen bara var vatten som Jempa hällde i mitt glas ? De andra drog ut, jag drog hem. Snart måste mina kryckor ryka.

Idag säger de att det blir en innebandysöndag ! Å imorn kanske det blir Ullared med Denise !? Måste ringa till Sofie sen å höra hur hon mår.

Nej, upp å hoppa. Hungrig är jag nu !!
Å såhär fint har jag det i mitt lilla fönster i adventstider -


Lite respons tack !!

Ja, responsen uteblir dag ut å dag in... Årets kommentarer på Kakans blogg får säkert plats att räknas på en hand ;-( Lite deppigt faktiskt, jag som nästan bloggar lika mycket, å om lika intressanta saker, som Kenza !?
Känner personligen att jag skulle kunna skriva mycket om hat å kärlek också, men jag väljer att inte stöta mej med någon å hålla på med trams som kärlek å sånt...

Iaf,, idag efter skolan hoppade jag efter Emman å Diddi i lite affärer... Orkade in på 2 st, sen gick vi åt olika håll. Jag fick faktiskt tummen ur å åkte iväg för att hämta ut mitt körkort. Duktigt av mej att sätta mej på fel spårvagn, för att sen åka tillbaka igen å göra ett nytt försök att gå på rätt spårvagn. Klappade mej själv på axeln å förklarade mej själv väldigt duktig !!? Men jag kom rätt till slut, å faktiskt tror jag det var meningen att jag först skulle åka fel... För når jag kom fram till postkontoret visade det sig att de inte öppnade förns 15, å när jag gjorde mitt snesteg på spårvagnen var klockan knappt 14. Hann in en tur på Maxi å köpa mej Filidutter också.
Oh yes, nu bjuder jag på en bild på det gamla å det nya körkortet!! Å ja, jag är nog en av få som lyckats hålla koll på mitt körkort i 10(!!) år utan att ha tappat bort det ;-) Negativt.


"krycktricket"

Å där kom torsdagen igen... Jag har den senaste timmen legat å suttit på golvet i mitt rum å har tränat benet stenhårt !! Böj å sträck, sträck å håll, framåt å bakåt, böj å sträck, upp å ner å böj å sträck. Typ så ser min träning ut. Men jag kan iaf säga att jag gör lite framsteg. Kan bl.a. idag nämna att jag kan börja benet i 90 grader när jag ligger på mage å böjer upp foten mot rumpan så att säga. Hamstringmuskeln börjar rycka upp sej lite. Trevligt.

Imorn är det fredag å jag är trött som en åsna. Göteborgsvädret har blivit sig likt igen, med regn å lite blåst. Fast värre kunde det vara, så man får passa sig för att klaga.
Imornkväll blir det iaf mys å lugnt för Kakan. Förhandlar med mitt knä gällande lördag... Pallar det med ett kalas? Å kanske funkar kryckor lika bra som hundtricket? "Krycktricket" låter ändå som nåt man kanske skulle våga prova sig på...!?

Nej, hopp upp från golvet. Hopp in på badet å hopp ner i säng.
Gonatt !!


Måndakväll är alltid såhär...

Lite svårare att sova då. Faller lätt in i ett mönster under helgen, då man självklart lägger sig senare å även vaknar senare. Dock har jag ryckt upp mej det sista halvåret, å lärt mej att inte vända alltför mycket på dygnet. Men det har väl med åldern att göra. Just det att man inte längre orkar att va uppe på kvällar å nätter. Hehe. Törr. Men sen hatar jag verkligen att sova för länge,, dagen försvinner ju så fort då. Men nu tycker jag nog att jag borde sova snart...

Västkustderby i SSL på tv ikväll, Varberg mot Pixbo. Pixbo stod för en mycket bra vändning i matchen, å det var både lite spännande å snyggt inimellan =)

Min knä började stela till sig igår kväll, å idag har det fortsatt att vara riktigt stelt... Känns som nån blåst upp en stor ballong å stoppat in den i knät. Fattar ni känslan? Menmen, vi hoppas att det rättar till sej fort. Å nej, idag skonar jag er från fula bilder på mitt ben. Ist får ni en bild på min första "läggning" på döcka från förra veckan.

Men gonatt då !!


God natt !?

Eftersom man säger "god morgon", "god middag" och "god kväll" så måste man väl kunna säga "god natt" när man hälsar på natten !? Inte bara när man ska sova tycker jag... Men iofs så ska jag mycket snart sova. Dock har jag redan sovit lite förkväll hos Lorten. Ingen större skräll att jag gjorde en repris från gårdagen å missade slutet på filmen... Trötthövvö. Å jag som inte ens hade spelat match idag. Men det gjorde mina fina tjejer å de vann över Endre med 7-3. Trevligt tycker jag ;-)

Nä, nu är det allt brötigt på mitt rum igen. Imorn SKA det fixas till. Om det är möjligt så har jag blivit ännu mer bekväm i att lägga(läs kasta) kläderna i en hög sen kryckorna kom in i mitt liv. Nedrans kryckor,, men jag tränar på å hoppas ju som sagt snart slippa dom. Men än så länge hänger de med, så länge jag kör nigstilen med vänster knä... Å ja, jag är lika blå på baksidan benet än, 11-12 dagar senare... Å nej, jag har INTE lätt att få blåmärken heller. Ni får en bild på det såklart,, å ränderna på benet kommer från lindan jag har under isen.
Gonatt folkens !!


Handen som gungar vaggan

Just det, den gamla rullen kollar Jullan å jag på nu. Hon har tydligen aldrig sett den. Det har jag, men har glömt slutet så jag måste ju kolla klart nu...
Sen ska det sovas.

Dessa monster saffranslängder bakades här på gatan igår. Inte äckliga.
Gonatt !!


Å här kommer bilden...


Längtar efter min klubba

Igår var jag ju på innebandy som sagt, å tyvärr blev det är riktigt dåligt slut på pixbodamernas match. Å för första gången i mitt liv använder jag ordet rutin som någonting man kan vinna en match på. För det gjorde Djurgården igår, de vann på sin rutin !! Själv så började jag sakna min klubba... Bara hålla den lite, å känna på den ;-) Ett år sen klubban å jag var ett !! Herrmatchen var däremot lite roligare... Perry gjorde bra ifrån sej i Jönköping, men Pixbo drog längsta stråt !!

Idag var jag tillbaka på skolan igen. Det var kul å träffa alla bruds igen, fast tråkigt att inte få klippa nån kund såklart. Menmen, när kryckorna ryker så klipper Karin igen. Dock är mitt knä lite hängigt ikväll. Borde kanske ta några fler "sitt-på-golvet-pauser"... Imorn ska jag till en sjukgymnast här i stan också. Rehabkliniken Ullevi tror jag det hette !?
Bjuder även här på en enormt snygg bild på mitt ben. Bilden togs igår.


Back in GBG

Å så var jag tillbaka i Götet. Skrev ett inlägg på tåget förut, men mottagningen på sträckan Kstad - Gbg suger verkligen... Nu ligger jag iaf i sängen på st Sigfridsgatan igen. Olle hämtade mej vid tåget, bästa farbrodern man kan ha, å Inga-lill å Jullan hade köpt en "krya på-dej orkidé" till mej. Hur bra släkt!? Här känner man sig alltid välkommen, och det värmer verkligen <3

Ska bli härligt att komma in i vardagen igen nu, med skola å grejjer. Dock med lite mer handikapp å kryckor på det. Saker å ting tar lite längre tid för Hallbergskan nu, men det tar sej väl nån gång kanske. Känner iaf av förbättringar gällande knät !! Kan böja lite mer, å även sträcka lite lite mer. Den molande värken är borta helt, vilket är underbart. Självklart hugger det å värker till, men det gäller att ta sig fram på rätt sätt nu !! Blåmärken över hela benet har jag nu, men de är i princip mörklila, så snart är väl de också borta.

Det har varit tipptopp i Munket. Jag har världens bästa familj där hemma i skogen <3 De har skämt bort mej massa, å jag hoppas iaf jag gett lite tillbaka, lite av mej själv iaf... För så mycke mer har jag tyvärr inte kunnat bidra med efter operationen :-(

Imorn kväll ska KH på innebandy. 2 matcher närmare bestämt !! Ska bli riktigt kul. Å nu är ögonen snart helt under isen, så vi tar å försöker sova på det !! Natta - puss.


F f f f fredagsmyyyys

Hej igen fredag. Inte längesen du var här, å nu har jag tydligen varit i Munket en vecka redan. Mina första planer var ju att jag skulle ha åkt tillbaka till Gbg idag, som jag skrev igår, men jag blev som sagt kvar i skogen ett tag till. Men idag mina vänner, idag är första dagen sen operationen jag kan känna av några förbättringar. Några steg i rätt riktning så att säga. Sov ganska bra inatt, trots att det gjorde riktigt ont igår när jag la mej, å så har jag insett att jag kan böja knät lite mer idag ;-) Dock inte sträcka ut, men det kommer väl. Å så insåg jag att jag ju hade fått fler värktabletter, så det tackar vi för å jag kan känna en liten positivitet !! ;-)

Morsan å jag kör fredagsmys idag. Jag ligger i halva soffan, som alla andra dagar denna vecka, å vi kollar på fussball. Danmark leder över Swe vilket inte är så bra... Men snart blir det Idol !! Lite zappande då skulle jag tro.

Jag önskar mina söta en fin helg i Gbg, å jag är lite ledsen i ögat. Man f*n ta er om ni inte kommer tillbaka när jag är där !!! =)


Aj för fan

... ör 3 ord jag skulle kunna upprepa gång på gång på gång. Ja, det smärtar fortfarande. Maler å värker från halva låret ända ner till foten typ. Men det är väl såhär att vara nyopererad kanske!? Sjukgymnasten tyckte iaf att det såg bra ut, å är ett ballongsvullet knä med omnejd, blåmärken både här å där å rörelse 0,01 % bra så är jag beredd att hålla med han. Börjat med fler övningar idag, träning. Om träning är att vicka på foten å försöka lyfta ett ben som inte verkar fatta nåt så borde jag ha träningsvärk imorn. Mohaha. Ringaren i Nothre Dame är jag när jag försöker gå på kryckor å nudda golvet med det opererade benet.

Skulle ju ha åkt t Gbg imorn, men känner att jag gör rätt i att stanna här i Munket några dagar till, allt för att kroppen ska bli lite mer åt det normala hållet igen. Å så är det självklart underbart med en kär familj som hjälper mej med saker när jag är heeelt bet själv. Vill inte tynga nån annan med min invaliditet heller...

Vann rätt person på Robinsson idag eller?? Jag skulle nog ändå kunna säga ja på den frågan, men hur charmig är inte Sveriges egna nattklubbsRobinson Ola då!?

Nej, nu ska katten å Karin sooova. Natta !!


Ispåsar å piller

Ligger i soffhörnet å slappar till tusen. Ett tag kändes det ändå som det fanns några bra lägen att ha benet i för att det ska göra minsta möjliga ont,, Men idag är de lägena som bortblåsta. Fick iaf med något konstigt isbandage som jag nu satt runt knät å så kastade jag i mej några smärtstillande...

Pajjat TV:n har jag också gjort. Eller typ iaf. Skulle knappa över på pluskanalerna, men då stelnade den jäkeln helt plötsligt... Å nej, jag orkar inte gå fram till den å dra ur kontakterna å starta den på nytt.

Var ute en snabbis i afta för att få lite frisk luft å lite sol på näsan. Men oj vilken kass kryckhoppare jag är. Varken händer, armar, rygg eller det stackars högerbenet är i form för detta. Snälla, låt mej kunna stödja på det andra benet snart igen !! Men det är samma idag, kan varken böja eller sträcka knät åt nåt håll. Imorn ska jag iaf till sjukgymnast Ingemarsson på KMTI. Får se vad han säger...
Knät ser för övrigt ut som en basketboll med blodiga plåster på,, å jag mår illa av tabletterna. Men annars så ;-)


Operation korsband

Dra å drit vilken smärta jag har nu. Tänkte att värktabletterna skulle hjälpa mej lite mer... Men idag blev jag iaf opererad, trots förkylningen jag lyckades pricka in knappt 30 h innan operationstiden. Men ingen feber så det var lugnt. Ingreppet gick iaf bra sa de, fast mitt korsband hade också gjort en sån där konstig sak å "växt ihop" med det bakre korsbandet !? Eller !? Dock var det en dum ihopväxning,, men nu ska väl allt mer eller mindre ligga på rätt ställe igen. Världens bästa mamma skjutsade mej till å från Kstad idag,, å vad vore jag egentligen utan min älskade mor !? Söta Anna å Elin kom förbi med en påse Polly å en tidning ikväll också <3

Sen så ska man tydligen stödja på benet så fort man bara kan, men just nu känns det aldrig som jag kommer klara det... Kan ju inte ens sträcka ut det utan att tårarna är på väg att spruta rakt ut !!

Nu ligger jag i sängen å försöker hitta ett bra läge för benet, men det verkar inte finnas något sånt... Hoppas iaf jag orkar sova lite inatt. Vi får göra ett försök,, men först ska jag läsa lite tidning !!

Gonatt då.


Gråa lördag

Ligger här i sängen på Örnvägen å längtar efter godis !! Det finns en skål med just godis i tv-rummet, men jag har inte riktigt orkat masa mej upp än. Lika bra det om jag får tycka till. Juni ligger nu vid fotändan, å hon har varit så glad för att jag kommit hem. Å nu kommer jag ju stanna hos henne ett bra tag.

Idag har jag inga direkta planer, jag vet iaf att jag ska leta efter brädstumpar så jag kan göra nya "tavlor". Anna vill ha fler nere på centrum å sen har jag fått nån beställning. Om jag sågar å slipar, putsar å målar nu så kan jag fixa texterna till veckan när jag antagligen kommer vara halvt soff- sängliggande.

Igår när jag blev hämtad vid tåget i Karlstad drog vi direkt ut till Gapern. Elin å pappi krattade löv å jag å mor drog ut i skogen å plockade massa massa trattkantareller !! Rensade hälften igår kväll, så det finns ett gäng kvar å rensa idag också alltså.., gaah.

Tjippåhej,, ha en fin lördag !!


Änglahund

På tåget mot Värmland - igen. Å hej å hopp gamla lodiståg. Tågab ärver tydligen sj's gamla !!?

Plågar mej själv genom att lyssna igenom gamla betydelsefulla låtar. Den ena vackrare än den andra. Å kommer den inte en tår till Tir na' Noir så är det nåt fel... Men det är väl så mycke jag saknar dej !!

Å så saknar jag Bamse en massa. Kollade på gamla fina bilder på min tegelstensdator igår kväll, även där lite självplågeri. Men älskade Bamsehunden <3 Han är min änglahund.

Kanske ska dra till med lite rockmusik nu, för att inte vara alltför depp när jag om ca 20 min kliver av tåget i Karlstad !! Idag vill jag ha riktigt fredagsmyyys.


Änglahund

På tåget mot Värmland - igen. Å hej å hopp gamla lodiståg. Tågab ärver tydligen sj's gamla !!?

Plågar mej själv genom att lyssna igenom gamla betydelsefulla låtar. Den ena vackrare än den andra. Å kommer den inte en tår till Tir na' Noir så är det nåt fel... Men det är väl så mycke jag saknar dej !!

Å så saknar jag Bamse en massa. Kollade på gamla fina bilder på min tegelstensdator igår kväll, även där lite självplågeri. Men älskade Bamsehunden <3 Han är min änglahund.

Kanske ska dra till med lite rockmusik nu, för att inte vara alltför depp när jag om ca 20 min kliver av tåget i Karlstad !! Idag vill jag ha riktigt fredagsmyyys.


Sänghäng

Kastade mej i sängen direkt jag kom hem... Trött som få, å jag undrar fortfarande på om nån har lust att hjälpa mej bli piggare !? Förslag mottages tacksamt.

Heldag med Hårologi. Teori teori teori. Hjärnan gick på högvarv å jag försökte ta in allt. Men det var allt längesen man hade helteoretiska dagar som denna... Trött knopp nu.

Ledig imorn som sagt, så på förmiddan går tåget mot Värmland. Längtar efter att få gossa med min söta lilla hårboll !!

Idag saknar jag dina fina händer mest...


Hur motiverar man en omotiverad !?

Ibland blir man sugen på såna saker som att städa eller träna. Men detta händer alltid vid fel tidpunkt. Å gärna sent på kvällen när dagens sista energi är på väg ut ur kroppen. Om man kunde bestämma sig precis när man ska bli motiverad så vore det ju kalasbra alltså !! Som typ nu, när man knappt kommer in i sitt rum. Då skulle en städning sitta fint. Men om jag plockar lite nu, så städar jag med mopp, trasa å sugare imorn. Ah, så får det bli !! Men ett kol får läggas på, för mellan 20 och 22 är jag fast framför tv:n.

Slingade ju Jullan på skolan idag också. Färgen blev riktigt bra, å vi blev nöjda !!

Plock plock !!


Bomull å taggtråd !!

Världens längsta inlägg försvann... Svär lite för mej själv, å tänker inte skriva ner allt igen !! Så då kör vi lite kort å gott om allt ist -

Visningen med Greger från Hårologi var tipptopp igår.
Min eftermiddagskund blev jättenöjd idag, å det är just de kunderna som taggar en å visar att man valt rätt.
Funderar ärligt på att lägga mej å sova snart då agendan för resten av dagen är blank.
Personer som är lindade runt ditt hjärta med taggtråd är svåra att bli av med, men tur att man har så många fina som är inlindade i bomull <3
Om 1 vecka är jag nyopererad. Vaknar jag ur narkosen å kan stödja på benet efter några veckor så är jag iaf på rätt väg.

Gonatt öm e stönn